Bauerfeind LordoLoc rugbandage

Bauerfeind
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

De Bauerfeind Lordoloc rugbrace is een stabiliserende bandage ter ontlasting van de rug.
De anatomische breitechniek garandeert een goede individuele pasvorm. Aan de rugzijde zitten baleinen voor steun aan de sacro-lumbale overgang.

 

Indicaties voor de Bauerfeind LordoLoc rugbandage:

Lumbalgie bij zwakte van het myostatisch systeem,

Irritatie van de facetgewrichtjes,

Irritatie van het S/I gewricht,

Degeneratieve veranderingen van de wervelkolom. 

 
Tailleomvang  
1: 70 - 80 cm
2: 80 - 90 cm
3: 90 - 100 cm
4: 100 - 110 cm
5: 110 - 120 cm
6: 120 - 130 cm

 

Lichte steun voor de lendenwervelkolom

LordoLoc kenmerkt zich door een zeer dunne en tegelijkertijd zeer effectieve constructie. De soepele orthese bestaat uit twee banden waarin aan de achterkant vier baleinen van licht aluminium zijn geïntegreerd. De baleinen ondersteunen de wervelkolom wanneer, een activering van de spieren alleen, niet voldoende is. Hierbij wordt de stabiliseringsgraad hoger naarmate de bovenste band strakker wordt aangespannen. Voor een perfecte pasvorm kunnen de baleinen individueel naar het lichaam van de patiënt worden gevormd.

Zacht en effectief

Gemakkelijk aan te doen en comfortabel: via klittenbandsluitingen wordt de orthese geopend en gesloten. De elastische banden zorgen hierbij afhankelijk van de instelling voor meer of minder compressie. Het zachte, dunne en lichte materiaal neemt weinig ruimte in, zonder onder de kleding op te vallen. Op deze manier ontlast LordoLoc de onderrug merk- maar onzichtbaar.

Indicaties
Lumbaalsyndroom
Degeneratie of spierinsufficiëntie van de wervelkolom